Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kiskereskedelmi forgalom volumene 4,5 százalékkal nőtt 2016-ban az előző évi 5,8 százalék után, a naptárhatástól megtisztított adat 4,6 százalékos növekedést mutat - jelentette második becslése - Kereskedelem magazin
részletek »

KSH: 4,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom 2016-ban

Kereskedelemmel kapcsolatos alapfogalmak és vállalkozások, vállalkozási formák, lehetőségek bemutatása. Friss hírek, cikkek az üzleti életből, vállalkozások működéséről, törvényi változásokról, Apeh. (Nav) információk. Minden a kereskedelemről ...
Kereskedelem magazin
Itt vagy: Kereskedelem magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
KSH: 4,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom 2016-ban
KSH: 4,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom 2016-ban
A kiskereskedelmi forgalom volumene 4,5 százalékkal nőtt 2016-ban az előző évi 5,8 százalék után, a naptárhatástól megtisztított adat 4,6 százalékos növekedést mutat - jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Decemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,8, naptárhatástól megtisztítva 3,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Decemberben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 3,0, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva.

2016-ban az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1000 milliárd forint volt.
Hirdetés

Tavaly decemberben az előző év azonos időszakához viszonyítva az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 3,3 százalékkal nőtt. A második becslés adata +0,1 százalékponttal tér el az első becslésben közölt adattól.

Az élelmiszer-kiskereskedelem 80 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,2 százalékkal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké - elsősorban a dohányforgalom visszaesése következtében - 0,9 százalékkal csökkent 2015 decemberéhez viszonyítva.

A KSH közlése szerint tavaly decemberben nőttek az eladások 6,4 százalékkal a használtcikk-, 2,7 százalékkal a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer-, 2,3 százalékkal a textil-, ruházati és lábbeli-, 1,4 százalékkal az iparcikk jellegű vegyes-, valamint 0,7 százalékkal a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben. Ezzel szemben a forgalom volumene 0,4 százalékkal csökkent a bútor-, műszakicikk-üzletekben.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 3,7 százalékos részesedésű csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 25 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 9,9 százalékkal nőttek.

Tavaly az országos kiskereskedelmi forgalom 47 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 40 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 13 százaléka pedig az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

2016-ban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,1 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kiskereskedelmi forgalom, nőtt, 2016
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2017-02-23 19:12:45
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü